Peter Boekholt

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Kennismaking met Peter Boekholt

Ik ben geboren op 7 mei 1949 te Den Haag. Als kind verhuisde ik veel en heb daardoor op vele plekken binnen en buiten Nederland gewoond.

Als kind tekende en schilderde ik stiekem. Mijn ouders moesten daar niets van hebben. De eerste materialen die ik gebruikte waren fietslak, tandpasta en schoenpoets. 'Cobra' was dat en dat imiteerde ik. Schilderen heeft tot op de dag van vandaag nog iets stiekems. Ik krijg vaak nog vragen als: "Waar leef je van?" en "wat doe je zoal overdag?"

Ik heb me teruggetrokken op zo'n beetje het rustigste plekje in Nederland, Baflo, dicht bij de Waddenzee in Noord- Groningen.

Ik heb een lange weg afgelegd voordat ik zelfstandig kunstenaar was. Ik ben als kind met mijn ouders naar de Verenigde staten verhuisd eind jaren '60. Om te voorkomen dat ik daar in dienst moest tijdens de Vietnam oorlog ging ik terug naar Europa. Daar voer ik een jaar op de Holland Amerika Lijn. Daarna ging ik naar Academie Minerva in Groningen. 
Na wat verloren jaren voor de klas ben ik uiteindelijk toch maar gaan schilderen.Nu ben ik inmiddels al bijna 25 jaar zelfstandig ondernemer. Dit was geen gemakkelijke maar wel een prettige weg.

Nu is mijn werk al vele jaren te zien tijdens exposities en kunstbeurzen bij onder andere Galerie Honingen te Gouda waar ik onderdeel ben van het vaste kunstenaarsbestand. Mijn werk is als je het in een hokje wilt plaatsen magisch - realistisch te noemen. Over de filosofie achter mijn werk kunt u lezen in het kopje filosofie.

 

Copyright © 2018 Peter Boekholt. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.